Актуално

Маратон на четенето

На 15.04.2021 г. ученици от Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи се включиха в XVI Маратон на четенето, като в часа по литература прочетоха пред свои съученици откъси от любими книги.
Оказа се, че сред осмокласниците най-популярни са фентъзи романите на Рик Риърдън, поредицата за Хари Потър, както и книгите на известните български влогъри Слави Панайотов и Изабел Овчарова.
Пренасяйки ни в художествения свят на любимите си четива, учениците се присъединиха към инициативата ” „Четяща Стара Загора” на библиотека „Родина”, с което се отбелязва 23 април-Световен ден на книгата и на авторското право.
16 апр, 2021 Прочетете още

Нови постижения

Осмокласниците от Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи с радост получиха сертификати за участие в провелото се състезание на Сдружението на учителите филолози „Любословие”.
Иван Диянов Канев от VIIIб клас достигна до финалния кръг на състезанието „Стъпала на знанието. Български език и литература“ на Сдружение „10 книги“, подкрепено от МОН и СУ „Климент Охридски”.
С поредното си постижение ученикът дава пример как може да се справи както със сложни математически задачи, така и с написване на есе по нравствен проблем, с което се класира наред с осмокласници от цялата страна за участие и във финалния кръг на състезанието.
Пожелаваме му успех!
16 апр, 2021 Прочетете още

На Шипка е тихо

На Шипка е тихо. Героите спят
под цъфнали храсти и росни ливади.
Орли над покоя им ревностно бдят,
душите прегръща им вятърът хладен.
Лъв каменен, там, на върха е на стража,
към дните ни бъдни е поглед отправил.
Пред него оттеглят се ордите вражи,
кръв, сълзи покриват земята корава.
На Шипка е тихо. Балканът мълчи,
снагата си свел е пред славна победа.
Звездите в небето са божи очи,
че Господ свободна България гледа.
Ивелина Радионова
„ България в сърцето ми”
Картини: Василий Верешчагин
02 мар, 2021 Прочетете още

Честита Баба Марта!

НА БАБА МАРТА
Автор: Елин Пелин

Плети, плети, бабо Марто,
Изплети ми мартенички,
Да ги вържем на ръчички,
Да излезем на полето,
Да наберем иглика,
Кукуряк и минзухарче,
Да посрещнем гостенките –
Лястовички бързокрили,
Кукувица самотница
Кърко-щърко жабара,
Че ни водят пролетта,
Да натопли земята,
Да разтупка сърцата.
01 мар, 2021 Прочетете още

Кампания "Разноликият интернет или как да избегнем опасностите в мрежата" 2021

Международният ден за безопасен интернет тази година е на 9 февруари. Денят за безопасен интернет се отбелязва под мотото "Заедно за по-добър интернет" в различни институции, организации, бизнес и гражданското общество в много държави по света. През 2021 година в тази инициатива се включва и Общинският съвет по наркотични вещества - Стара Загора и Превантивно-информационният център по зависимости, спомагайки чрез нея за привличане на вниманието към безопасно и отговорно използване на интернет и мобилни устройства от децата и младежите.
12 фев, 2021 Прочетете още

Стъпала на знанието

Осмокласници от Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи се представиха достойно на проведения първи предварителен кръг на състезанието „Стъпала на знанието. Български език и литература“, организирано ежегодно от Сдружение „10 книги“ и подкрепено от Министерството на образованието и науката и от Софийски университет „Климент Охридски”.
Божидар Канев, Иван Канев, Дея Иванова, Радост Василева и Стилиян Томов ще премерят сили в езиковите задачи със стотици ученици от страната и във втори предварителен кръг на състезанието.

Успех!
09 фев, 2021 Прочетете още

Дистанционна подготовка по математика за НВО 7 клас

Училищното настоятелство „Съвет на мъдреците“ към Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи – Стара Загора и Фондация „Миню Балкански“ – с. Оряховица организират дистанционна подготовка по математика за националното външно оценяване след завършен 7 клас. Това съобщиха Грозданка Канева, председател на Училищното настоятелство и Яна Ковачева от фондация „Миню Балкански“. Подготовката е безплатна за участниците.
09 фев, 2021 Прочетете още

Шесто издание на "Базар на професиите"

На 28 ноември 2020 година ще се състои шестото издание на „Базар на професиите”, организиран от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Инициативата е част от „Седмицата на професионалните умения“ и предоставя възможност за ранно професионално ориентиране на децата и младежите, насърчава съзнателния избор на професия. Събитието е насочено към ученици от цялата страна на възраст между 9 и 16 години.
25 ное, 2020 Прочетете още