ПГКНМА проф. Минко Балкански Стара Загора

Актуално

PARA робо инкубатор: програмата, която отключва потенциала на инженерните идеи

За втора поредна година от сдружение “Професионална асоциация по роботика и автоматизация” (PARA) организират образователно-менторската програма PARA робо инкубатор. Шестмесечната програма ще стартира на 6-ти март има за цел да предостави на участниците менторство, финансиране за необходим хардуер, достъп до лаборатории и специализирана апаратура, така че всеки участник да може да създаде своя работещ прототип в програмата.
31 яну, 2023 Прочетете още

Ученици от IT гимназията отиват на областен кръг на олимпиади

Приключиха общинските кръгове на олимпиадите по различните учебни дисциплини.
Тази година учениците на ПГКНМА "Проф. Минко Балкански" се включиха активно на този кръг и се представиха достойно.
30 яну, 2023 Прочетете още

Ученик от IT гимназията получи награда "Спортист на 2022 г." на община Стара Загора

Общо девет бяха категориите, в които жури отличи най-добрите от най-добрите за изминалата година. За първи път има специална награда за високи постижения за спортист със специални образователни потребности. Носител е Христослава Колева. Тя е част от Спортен клуб по плуване "Траяна“.
30 яну, 2023 Прочетете още

Най-усмихнатите гимназисти учат в IT гимназията на Стара Загора

В края на учебната 2022/2023 година учениците от 10а клас, специалност Приложно програмиране, участваха в оспорваната надпревара за най-усмихнат клас на България на Сдружение "Усмивка".
30 яну, 2023 Прочетете още

Ученик от IT гимназията участва в благородна кауза по случай Ромската нова година

Трудова борса и празничен концерт на ученици и деца се проведоха днес в залата на Културния център в Стара Загора по повод Ромската нова година, известна като Василица или Банго Васил. Проявите са част от проект на община Стара Загора, който цели по-успешна интеграция на уязвимите малцинствени групи.
22 яну, 2023 Прочетете още

Школи 2023 във фондация "Миню Балкански", с. Оряховица

Скъпи приятели,учители, родители и ученици,
На 20 януари започва кандидатстването за Школи 2023 година, провеждани в учебната база на Фондация Миню Балкански в с. Оряховица в близост до гр. Стара Загора.
22 яну, 2023 Прочетете още

Коледа по света

Учениците от 8-ми и 9-ти клас се включиха в инициатива по проект "Имането" съвместно с читалище "Св. Климент Охридски", гр. Стара Загора и отбелязаха коледните празници, отбелязвани по света на чуждите езици, които изучават в IT гимназията.
26 дек, 2022 Прочетете още