ПГКНМА проф. Минко Балкански Стара Загора

Актуално

Престижни отличия за младите журналисти от IT гимназията

През месец февруари – март 2022 г. в ПГКНМА се проведе вътрешноучилищен конкурс за написване на есе по темите „Левски и нашето време“ и „Цената на свободата“, а четири от най-добрите художествено-публицистични текстове бяха изпратени за участие в четвъртото издание на Националния журналистически конкурс за ученици "Гео Милев" в Стара Загора. Той се организира ежегодно от Община Стара Загора, Център за подкрепа за личностно развитие и къща музей „Гео Милев”.
19 май, 2022 Прочетете още

IT и ти - пътят към успеха на старозагорските IT специалисти

Интересни разкази за пътя към успеха в ИТ технологиите и съвети към бъдещите специалисти в тази област чуха днес по време на втората среща под надслов „ИТ и ТИ“ ученици от шести и седми клас от старозагорските училища.
16 май, 2022 Прочетете още

"Авторът в мен" - щанд 4 на Алеята на книгата

Днес, 16.05.2022 г. от 10.00 до 18.00 часа в парк Тракия, гр.Стара Загора се провежда "Алея на книгата". По интерактивен, забавен и креативен начин, ученици от старозагорските училища ще популяризират сред своите връстници магията и необятните простори на книгите. Заповядайте при нас - учениците от ПГКНМА "Проф.Минко Балкански", на щанд 4 "Авторът в мен", където вие самите можете да се превърнете в творец и да довършите по нов, собствен начин интересна история.
16 май, 2022 Прочетете още

Участие в публична лекция на тема „История и практика от живота на информационните технологии в България“

Учениците от 9а клас взеха участие в публична лекция на тема: История и практика от живота на информационните технологии в България, организирана от Икономически университет Варна и Кариерен център към ИУ - Варна.
13 май, 2022 Прочетете още

Панорама на професионалното образование 2022

„Панорама на професионалното образование“ започва от днес в Стара Загора. Тя се организира от Регионалното управление на образованието и Община Стара Загора. Целта е да се представят възможностите за обучение в местните професионални гимназии след 7 клас. Инициативата е традиционна и има за цел да информира кандидат-гимназистите и техните родители за профилите, професиите и специалностите, по които се извършва обучение в учебните заведения в област Стара Загора.
13 май, 2022 Прочетете още

Гости от Тракийски университет и ИТ фирми в ПГКНМА

Днес, 10.05.2022 г. в най-новото училище на Стара Загора се проведе среща на ИТ бизнеса, Тракийски университет и учениците на ПГКНМА "Проф. Минко Балкански". Макар и 8 и 9 клас, учениците бяха заинтригувани от информацията, която им беше поднесена и вече избират своите първи стажове.
10 май, 2022 Прочетете още

С родолюбието и страстта на Паисий

Тази година ние, българите, отбелязваме 300 години от рождението на първия ни възрожденски будител – Преп. Паисий Хилендарски, 60 години от канонизирането му и 260 години от написването на неговата „История славянобългарска“.
10 май, 2022 Прочетете още

9 май - Ден на ученическото самоуправление

На 9 май - Деня на Европа в ПГКНМА "Проф. Минко Балкански" се проведе Ден на ученическото самоуправление.

Денят беше по особен за учениците, защото се сменят ролите - не говорим просто за игра, която цели забавление, а говорим за опит, добит с възпитателна цел.
10 май, 2022 Прочетете още