ПГКНМА проф. Минко Балкански Стара Загора

Актуално

Ало, Космос! Говори България! 3.0 - Стара Загора

На 6 юни (вторник), от 14.00 часа, в залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески"-Стара Загора беше представен Младежки научен фест „Ало Космос! Говори България!“ и старозагорското участие в него.
Беше представена и идеята за организиране на постоянна експозиция в Космическа обсерватория Стара Загора.
06 юни, 2023 Прочетете още

Финални дни на програма "Училища за пример" за учебната година

На 2, 3 и 4 юни 2023 г, в х-л "Рамада" гр. София се проведоха Финалните дни на обученията по програмите "Училища за пример" и "Нов път в преподаването" на фондация "Заедно в час“. Като част от голямото семейство на фондацията, представители от лидерския и педагогическия екип на ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“ – гр. Стара Загора, съпреживяха заедно с колеги от цялата страна това вълнуващо събитие.
05 юни, 2023 Прочетете още

Най-високата награда в образованието за учител от IT гимназията

Наградата "Неофит Рилски" се присъжда от МОН за дългогодишната цялостна професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование и приноса им в развитието на образователното дело. Наградата е една от най-престижните в България за изключителни постижения учителската професия.
02 юни, 2023 Прочетете още

Ученик от IT гимназията върви по стъпките на Ботевата чета

Точно в 7.00 часа на 27 май, на площада пред Община Стара Загора бе строена представителната група на Юношеския туристически клуб към Туристическо дружество “Сърнена гора”. Младежите от старозагорските гимназии се отправиха към своето 120-километрово пешеходно приключение, част от 75-ия Национален туристически поход по стъпките на Ботевата чета “Козлодуй-Околчица”. Да изпратят децата на дългия път се бяха събрали много родители, роднини и приятели.
01 юни, 2023 Прочетете още

Награда "Учител на годината" за учител от IT гимназията

За 26-а поредна година Синдикатът на българските учители връчи наградите "Учител на годината". В тазгодишното издание на конкурса бяха номинирани рекорден брой учители и директори от цялата страна – 136.
01 юни, 2023 Прочетете още

Почетни отличия за учениците от IT гимназията по случай 24 май

В навечерието на един от най-светлите български празници – 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, на тържествена церемония бяха връчени наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“. Официалното събитие се състоя на Античната улица в Регионалния исторически музей.
23 май, 2023 Прочетете още

IT училищни отворени врати в ПГКНМА "Проф. Минко Балкански"

В ерата на цифровата трансформация образованието играе решаваща роля в подготовката на учениците за предизвикателствата и възможностите на бъдещето. Иновативната IT гимназия в Стара Загора се откроява като фар на ИТ образованието, предлагайки широка гама от специализирани програми и дейности за възпитание на младите умове. С фокус върху приложното програмиране, програмирането на изкуствен интелект и компютърната графика, това училище отваря врати към свят от възможности за своите ученици.
18 май, 2023 Прочетете още

PGKNMA Times - новият вестник на IT гимназията

Развълнувани сме да ви представим нашето дългоочаквано училищно списание, жизнена и завладяваща колекция от таланти, креативност и забележителни постижения на нашите ученици. Това списание е доказателство за колективните усилия и всеотдайност на нашите начинаещи писатели, художници, фотографи и журналисти, които са вложили сърцата и душите си в създаването на този шедьовър.
15 май, 2023 Прочетете още