142 години Стара Загора! Честит празник!

142 години Стара Загора! Честит празник!
На днешния ден през 1879 година е поставен основният камък за повторното въздигане на Стара Загора от пепелищата на войната. Този символичен акт съвпада с полагането на основите на нова България, с възстановяването на българската държавност след дълго историческо забвение.
142 години Стара Загора! Честит празник!
142 години Стара Загора! Честит празник!
На 5 октомври Стара Загора отново чества своя празник. Навършват се 142 години от паметната дата 5 октомври 1879 г. , когато княз Александър Богориди полага основния камък за възстановяването на Стара Загора след опустошенията в града по време на Руско-турската война.
В 10.00 часа на площада пред Община Стара Загора беше издигнато Националното знаме на Република България и беше предаден символичния ключ на града на Кмета на Млада Загора.
В парк „Пети октомври“ в 10.45 часа признателните потомци отдадоха почит на загиналите и поднесоха венци и цветя на паметника „Защитниците на Стара Загора -19 юлий 1877 г.“ и символичния камък за възстановяването на Стара Загора.
Ученици на ПГКНМА "Проф. Минко Балкански" също отдадоха своята почит като поднесоха цветя и засвидетелстваха своето уважение и почит към предците си.