Успешно завърши курсът по Python за ученици

Успешно завърши курсът по Python за ученици
В периода 22-29.08.2022г. ученици от различни гимназии в Стара Загора и региона взеха участие в първия курс в града по популярния език Python. Обучението се проведе в Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи "Проф. Минко Балкански".
Успешно завърши курсът по Python за ученици
Успешно завърши курсът по Python за ученици
Подготовката и провеждането на курса беше организирано от инж. Людмил Бонев, преподавател в училището с подкрепата на хора от бизнеса и една от водещите IT фирми в България – Scalefocus. Компанията има офиси в София, Варна, Пловдив, Бургас, както и в Северна Македония и САЩ, а отскоро добави и Турция като нова локация. Scalefocus подпомага образователни инициативи в различни градове чрез своята Scalefocus Academy.

Участие в курса взеха ученици от 8.-12. клас, които вече имат опит в програмирането. Специално за откриването присъства Антон Биволаров – IT специалист, който е родом от Стара Загора и в момента работи като Python developer в Scalefocus. Той разказа повече за професията си и програмния език, като мотивира учениците за предстоящото обучение.

По време на курса те се запознаха с основите на Python и направиха своите първи стъпки с езика. Обучението завърши с „битка“, в която участниците трябваше да премерят силите на своя Python код.

Организаторите обещават още подобни курсове и обучения за всички ученици, които имат интерес в технологиите. Информация ще бъде публикувана регулярно на сайта www.pgknma.com, както и на Facebook и Instagram профилите на училището.