Европейски ден на спорта в ПГКНМА

Европейски ден на спорта в ПГКНМА
#ESSD2021 #ESSDdance
Европейският ден на спорта в ПГКНМА "Проф. Минко Балкански", гр. Стара Загора бе отбелязан с богата програма, включваща общ флашмоб на популярна съвременна песен, поход в парка близо на града, кръгова тренировка - фитнес упражнения със собствено тегло, чисто събитие - разделно събиране на отпадъци и NoElevatorDay - Ден без асансьори, допълнително събитие, част от календара на NowWeMove.
Европейски ден на спорта в ПГКНМА
Европейски ден на спорта в ПГКНМА
Учениците от всички специалности на ПГКНМА "Проф. Минко Балкански" взеха участие в инициативата ESSD 2021 - European School Sports Day 2021.
Заедно със своя учител по физическо възпитание и спорт Тодор Цветанов и всички останали учители от гимназията се регистрираха и осъществиха 5 инициативи по време на спортния ден за цяла Европа.
Първата инициатива беше участие на учениците в едноминутен съвременен танц - flash mob на песента Jerusalema, изпълнявана от Master KG Feat. Nomcebo, който беше публикуван във facebook страницата на гимназията: FlashMob Jerusalema PGKNMA
Ученичка от 8 клас бе водеща на това събитие и показа на своите съученици стъпките на популярния танц.
Зелено събитие - разделно събиране на отпадъци вдъхнови учениците и те изработиха картонени кутии за разделно изхвърляне на отпадъци.
Кръгова тренировка с разнообразни комплексни упражнения направиха учениците във физкултулния салон на своята нова гимназия.
Към събитията за Европейския ден на спорта в училище присъединиха и допълнително събитие с физическа активност от целогодишната кампания на NowWeMove - No Elevators Day - Ден без асансьори.
Поход в природен парк Аязмото край Стара Загора направиха учениците от всички класове в петъчния следобед, с което сложиха край на събитията за Европейски ден на спорта в училище. Събитието беше с продължителност повече от 2 часа, а спомените за него бяха запечатани в снимки, брандирани с логото на училището и инициативата.
Във всички инициативи, свързани с Европейския ден на спорта в училище, участваха всички ученици от гимназията, техни прииятели и учители. Всичко беше публикувано на facebook страницата на училището, както и в Youtube канала му.
Европейски ден на спорта в ПГКНМА
Европейски ден на спорта в ПГКНМА