Сотирова: Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи ще започне да приема ученици още от тази година

Сотирова: Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи ще започне да приема ученици още от тази година
Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи ще започне да приема ученици още от тази година, това каза за радио Стара Загора Иванка Сотирова зам.кметът по образованието на Община Стара Загора и допълни, че първоначално ще има три паралелки. Докато ремонтът на сградата приключи, училището има временен адрес в СУ „Иван Вазов“ на ул. „Ген. Гурко“ 102.
Намеренията ни са до началото на новата учебна година сградата да е готова. Със заповед от 21 май 2020 г. , министърът на образованието Красимир Вълчев дава съгласие за откриване на Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи в Стара Загора. Основните видове професионална подготовка ще са за специалностите Програмист, Приложен програмист и Системен програмист.
Със средства от Министерство на образованието и науката ще се извърши цялостно обновяване на сградата.

Проектът предвижда също изграждане на столова и физкултурен салон. Общежитието ще се помещава в модерни стаи за настаняване на учениците, които не са от Стара Загора. Училището ще разполага още с нови кабинети и компютърни зали в училищния корпус, многофункционална лекционна зала, помещения за самоподготовка и високотехнологична лаборатория по информационни технологии.

В дворното пространство се предвижда многообразни възможности за спорт с нови игрища по волейбол, тенис, футбол и фитнес площадка. Нови алеи, зеленина и беседки ще предразполагат учениците към занятия на открито и отдих в свободното време.


БНР / Радио Стара Загора