Стартира приемна кампания за учебната 2022/2023 година

Стартира приемна кампания за учебната 2022/2023 година
Стартират дейностите по приемна кампания за прием 2022/2023 в IT гимназията в Стара Загора.
Интересен акцент за кандидат-гимназистите са новите специалности, по които наесен ще стартира иновативно обучение.
Стартира приемна кампания за учебната 2022/2023 година
Стартира приемна кампания за учебната 2022/2023 година
Най-актуалната и търсена в цял свят специалност – „Програмиране на изкуствен интелект“ предизвика бурен интерес сред седмокласниците в града на липите. Това се дължи на огромния интерес на всички млади хора към гейминга и технологиите. Те избират тази специалност с нагласата, че ще могат да комбинират своето хоби със своите таланти, креативност и въображение.
Втората нова специалност "Компютърна графика" е насочена към всички кандидат-гимназисти, които съчетават новите технологии и класическите изкуства. За изучаване на новите тенденции и модели ще се използват симулации при обучението, които по-късно могат да бъдат използвани във филмовата индустрия, музикалните видеоклипове, телевизионните игри и други.

По тези специалности ще бъде реализиран прием през новата учебна 2022/2023 година от 26 ученици за всяка една.
Балообразуващи оценки за приема ще бъдат: български език и литература и математика от Националното външно оценяване, както и оценките от свидетелството за основно образование по български език и литература и математика.

Всички ученици, които изберат специалностите, предлагани от IT гимназията, ще получат възможности за участие в редица стажове в IT фирми в страната и региона, обучения и школи по програмиране, както и съвместна работа с Фондация "Миню Балкански".