"Да задържим младите хора в Стара Загора"

"Да задържим младите хора в Стара Загора"
От 21 до 29 ноември се провежда кариерна седмица "Да задържим младите хора в Стара Загора" в редица професионални гимназии в Стара Загора съвместно с Тракийски университет, които цели запознаването на завършващите ученици и студенти с възможностите за продължаващо обучение и последващото намиране на работа в областта IT сектора в региона.
"Да задържим младите хора в Стара Загора"
"Да задържим младите хора в Стара Загора"
По време на кампанията община Стара Загора заедно с представители от Кариерен център - Стара Загора, Тракийски университет, Стопански факултет и фирми от IT сектора, работещи в града проведоха информационна кампания сред младите програмисти на IT гимназията.

В събитието взеха участие представители на Тракийски университет - зам. ректор доц. д-р Емил Славов, проф. Веселин Видев и гл. ас. Желязко Терзийски, които представиха новите IT специалиности, по които студентите могат да се обучават и наложили се на пазара на IT сектора. В размките на кампанията уениците се запознаха с възможностите за кандидатстване в Университета, както и с изискванията и възможностите за работа в града на липите, предоставени от служители на IT компании и фирми, работещи в различни сектори в Стара Загора.
Инициативата на Община Стара Загора и Invest Stara Zagora е подкрепена от Тракийски университет, където ще бъде и последната част от този етап на кампанията за привличане на потенциални специалисти и експерти в различни IT сфери.

Целта е да насърчим младите хора да останат живеят и да се развиват в родния си град чрез предоставяне на директни възможности за работа, професионално развиите и не на последно място качествено образование.

На 29.11.2022 г. от 15.00 ч. в зала 3-А "Христофор Бунарджиев", Стопански факултет, Тракийски университет, студенти и ученици ще имат възможност да се запознаят с възможностите за кариерно и научно развитие, с изискванията на пазара на труда и опциите за стажантски програми в IT сектора.
"Да задържим младите хора в Стара Загора"
"Да задържим младите хора в Стара Загора"