Посещение в Hewlett Packard Enterprise

Посещение в Hewlett Packard Enterprise
Hewlett Packard Enterprise Company ( HPE ) е американска мултинационална компания за информационни технологии.
По време на инициативата на HPE "СВЕТЪТ НА НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ С HPE" служители на компанията влязоха в часовете по информационни технологии в ПГКНМА "Проф. Минко Балкански" и показаха на ученици един изцяло нов свят на компютърни технологии.
Посещение в Hewlett Packard Enterprise
Посещение в Hewlett Packard Enterprise
Учениците от специалностите системно програмиране и приложно програмиране се срещнаха с Любомира Станоева, служител в HП Enterprise.
Тя ги запозна с историята на фирмата. Както повечето IT фирми, тази също стартира от един гараж, родното място на Силициевата долина, което е доказателство, че когато човек има мотивацията и нещо му е интересно, всичко е постижимо.
Hewlett Packard Enterprise е многохилядна компания на всички континенти с много хора, работещи за нея.

"Спокойно, това просто е нули и единици!"

Презентация, подготвена и предназначена специално за нашите ученици, показа интересни факти и информация за сървъри, дискови масиви, технически неща, които изключително много заинтригуваха учениците.
Учениците имаха възможност виртуално да се разходят в най-големия data center на Балканите.
Научиха какво е рак-шкаф - със стандартен размер 42-46 units, което беше нова мерна единица в тяхната база знания.
Интересно беше да разберат каква е процедурата за посещение в център за данни - необходимите докуемнти, свидетелства, срокове.
Друг интересен факт, който чуха за първи път беше, че центровете за бази от данни са едни от най-големите замърсители заради топлината, генерирана от машините.

Пoлучи се страхотна дискусия и в двата класа. Трифон и Петър, Кристиян от 8б клас бяха най-активни сред съучениците си, както и всички останали ученици успяваха да отговарят на въпросите на Любомира, която накрая ги покани при първа възможност да гостуват в най-големия Data Center на Балканите.
Посещение в Hewlett Packard Enterprise
Посещение в Hewlett Packard Enterprise