Отворени врати в IT гимназията

Отворени врати в IT гимназията
Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. МинкоБалкански“ кани всички ученици от 5.-7. клас и техните родители на ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ.
Събитието ще се проведе на 24 юни 2022г, събота от 11 часа в сградата на гимназията на адрес:
гр. Стара Загора, ул. Стефан Сливков 7 (източен вход).
Отворени врати в IT гимназията
Отворени врати в IT гимназията
По време на Деня на отворените врати ученици и родители ще имат възможност да разгледат училището и базата и да усетят отблизо живота в новата гимназия в Стара Загора. Учениците ще могат да се срещнат и поговорят с гимназистите, а родителите – да се запознаят и зададат своите въпроси към екипа на ПГКНМА. На събитието ще има срещи и с представители на някоиот IT фирмите, с които гимназията работи и които подкрепят училището и образователния процес.

По време на ДЕНЯ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ са предвидени различни активности:

Среща в IT кабинетите – робо-игра за всички участници.
Игри по испански и английски език.
Весела бягаща дистовка по математика.
Опити в STEM кабинетите.

На срещата ще се представят и различни постижения на ученици от гимназията и някои от най-интересните проекти, по които работят.

И още – по време на ДЕНЯ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ в IT гимназията ще се проведе ХАКАТОН на тема „Дигитална Стара Загора“.

Ще можете да надникнете зад кулисите на състезанието и да наблюдавате отблизо процеса по създаване на софтуерни решения и приложения.

За участие в ДЕНЯ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“ е необходима регистрация на следния линк:

https://forms.gle/EUmYuVDNAsjmrymM9

За повече информация за събитието:

https://fb.me/e/1fLbK8XtP

На 24 юни 2022 г. в гр. Стара Загора ще се проведе хакатон на тема „Дигитална Стара Загора“. Домакин на събитието е Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Блакански“, гр. Стара Загора

Хакатонът е уникален формат, на който младежите с различни умения могат да се обединят и да открият силата на колективната работа и критично мислене. Насочен е не само към ученици с интереси в информационните технологии, но към такива, които искат да се развиват в сферата на дизайна, маркетинга, бизнес и предприемачеството.

Учениците ще бъдат разделени на отбори и ще се изправят пред предизвикателството да излязат от зоната си на комфорт, да се впуснат във възбуждащи дискусии с младежи от различни училища, да развиват своето креативно мислене и да представят смели идеи в динамична екипна работа.
Целта на хакатона е да привлечем максимален брой младежи на възраст 14+ и да им покажем, че за тях има обещаващо бъдеще не само в България, но и в Стара Загора. Това е прекрасна възможност за училищата да покажат своята активна роля в развитието на учениците и да се представят като иновативни и прогресивни образователни институции.

Ето и страничката му във Фейсбук:

https://fb.me/e/148tyTVey
Отворени врати в IT гимназията
Отворени врати в IT гимназията