World Water Day в IT гимназията

World Water Day в IT гимназията
Денят на водата е ежегодно събитие, което разглежда глобалните проблеми, свързани с достъпа до чиста, безопасна питейна вода и канализация.
Тазгодишният ден на водата се фокусира върху връзката между водата и изменението на климата. Според ООН: „Адаптирането към водните ефекти от изменението на климата ще защити здравето и ще спаси животи“.
Водата е толкова ценна стока, която мнозина приемат за даденост. Световният ден на водата е шанс да помислим за онези хора и места, където нуждите от вода все още са от първостепенно значение, и да се стремим да работим заедно, за да намерим решение.
World Water Day в IT гимназията
World Water Day в IT гимназията
Учениците от IT гимназията отбелязаха световния ден на водата с множество дейности, инициирани от учители и ученици от Ученическия парламент към ПГКНМА.
Елена Станчева, ученичка от 9а клас, създаде мултимедийна презентация на тема: "Лечебните свойства на водата". Тя запозна своите ученици с ползивте от плуването сред природата, водата за здраве и лечение, за възстановяване и релакс. Интересно за всички беше да научат кои са лечебните свойства на морската вода и как те влияят на кожата, дихателната система, кръвоносната и мускулната система на човека.
В час по английски език ученциите от 9а клас правиха диктовка на тема: "Drink water!",както и дискусия по темата.

"It is esential for the proper functioning of the body to drink at least eight glasses of quality water each day." James F. Balch, author of Prescription for Nutritional Healing

5 500 1

Близнаците Яна и Любо Йорданови, ученици от 8б клас, също представиха презентация на тема: "World Water Day". Те показаха на своите съученици интересни факти за водата, както и кратка история за отбелязването на световния ден. За учениците от IT гимназията, която ще бъде закачена на видно място, те нарисуваха изключителна картина по случай Международния ден на водата.

Screenshot 2

Цветелина Бонева, ученичка от 9б клас, използва виртуалната платформа Canva и създаде плакати на тема: "Денят на водата - 22 март" и "Водата е живот".
World Water Day в IT гимназията
World Water Day в IT гимназията