Седмица на математиката в IT гимназията

Седмица на математиката в IT гимназията
Бягаща диктовка, математически състезания за бързо смятане и помнене, логически куизове и викторини с интересни въпроси, филмов фестивал са само част от инициативите, които се проведоха по време на седмицата на математиката в средата на месец март в IT гимназията. Г-жа Миглена Марангозова заедно с целия педагогически колектив на училището сътвориха седмичен празник и го посветиха на Националния ден на числото Pi.
Седмица на математиката в IT гимназията
Седмица на математиката в IT гимназията
Най-интересното за всички участници в състезателните игри беше бягаща щафетна диктовка, при която ученици от различни класове трябваше да запомнят условието на задача и да я "занесат" на своя отбор, който да реши самото условие. Получените отговори учениците използваха за разгадаване на допълнително изискване, което им помогна да стигна по правилния отговор и победата. В това състезание беше 8в клас, случайно или не с класен ръководител Миглена Марангозова.

В 10 клас се проведе състезание по изброяване на цифрите на числото Pi. Цента на състезанието беше да се отличи онзи ученик, който знае повече от тях. Сред десетите класове това беше Иван Канев, ученик от 10б клас и носител на много математичски медали и купи.

В осмите класове се проведе и куиз - викторина с интересни въпроси, съставени от ученици. За всички викторината беше атрактивно събитие, защото някои научиха и нови интересни факти, които досега не знаеха.

Скоростно състезание по редене на кубчето на Рубик също събра заедно ученици, които нареждат изключително бързо легендарното кубче. Победител в това състезание стана Трифон Иванов, ученик от специалност Системно програмиране, 9б клас.

По време на дните на математиката се проведе и филмов фестивал. Подборът на филмите също беше оставен на ученици от гимназията. Те избраха "Красив ум".
Интересно за учениците беше и математическото бинго.

Организатори за повечето дейности беше екип от ученици от 8а клас, с класен ръководител Гергана Колева.
Седмица на математиката в IT гимназията
Седмица на математиката в IT гимназията