Благотворителен базар „Подай ръка на Ромина“ организират в Деня на будителите

Благотворителен базар „Подай ръка на Ромина“ организират в Деня на будителите
Благотворителен базар „Подай ръка на Ромина“ организират от СНЦ „Зонта клуб Стара Загора“ в подкрепа на 9-годишното момиче, болно от левкемия и нейната майка. Той ще се проведе на 1 ноември, в Деня на народните будители на "Алеята на кестените" в парк "Пети октомври", уточни Светлана Радева - президент на местната организация.
Базарът ще се реализира с подкрепата и съдействието на Община Стара Загора, Център за психично здраве "Св. Св. Козма и Дамян", IX Основно училище "Веселин Ханчев", където учи Ромина, група старозагорски художници, които даряват свои картини и други неправителствени организации.

"Ромина е едно от децата герои, които са достатъчно силни, за да се справят с онкологично заболяване - левкемия", разказва Светлана Радева. "За съжаление, съдбата е още по-неблагосклонна към нея, защото преди няколко месеца, баща й губи битката с рака и тя остава без бащина подкрепа, а всеки месец са необходими допълнителни средства за съпътстващи лечението разходи. Нашата мисия е да подкрепим Ромина и майка ѝ в тяхната борба, като съберем средства чрез благотворителния базар, с които да подпомогнем лечението й", допълва президентът на „Зонта клуб Стара Загора“.

Тя призова обществеността да се присъедини към базара като закупят предмети или изработят и предоставят благотворително.

В помощ за лечението на Ромина е създадена и банкова сметка за дарения на името на майка ѝ:
BG93BPBI79352053555103
Деяна Белчева Нончева