Бронзов медал от математическо състезание "Математическа щафета"

Бронзов медал от математическо състезание "Математическа щафета"
На 26 септември 2020 г. във фондация „Миню Балкански” в село Оряховица, община Стара Загора, бе открита третата учебна година на Регионалния център по извънкласно образование по математика към фондация „Миню Балкански”.

Непосредствено преди това бе проведено математическо състезание – Математическа щафета. За 90 минути учениците решаваха 5 задачи, при които всяка задача след първата съдържаше в условието си отговора на предходната.
Иван Диянов Канев, ученик от 8б клас на ПГ по компютърни науки и математически аналази – Стара Загора спечели бронзов медал и сертификат.

Анастасия Козарова, Любомир Любенов и Йовка Янчева проведоха първите занимания от първата сесия на третата учебна година.
Следващата сесия ще бъде на 10 октомври. Тогава фондация „Миню Балкански” ще бъде домакин на състезанието „Хитър Петър”, организирано от Съюза на математиците в България. След състезанието ще бъде проведена подготовка за World Mathematics Invitational.

Ако желаете да получавате информация за проявите на Регионалния център по математика в с. Оряховица, можете да пишете на електронен адрес fmb.shkoli@gmail.com, в които посочвате имена на детето, класа и желанието – участие в състезание, участие в сесиите на Регионалния център и др.