Ученик от IT гимназията е математическа звезда на Стара Загора за 2022 г

Ученик от IT гимназията е математическа звезда на Стара Загора за 2022 г
Тази учебна година бе наситена с успешни изяви в областта на математиката за много ученици от община Стара Загора. Това донесе голямо удовлетворение не само за тях, но и за цялата общественост свързана с математиката в града ни. Бъдещото развитие на нашия град в голяма степен зависи от разширяващата се база на математическата подготовка на подрастващото поколение, а постиженията до този момент в тази посока са познати на старозагорската общественост.
Ученик от IT гимназията е математическа звезда на Стара Загора за 2022 г
Ученик от IT гимназията е математическа звезда на Стара Загора за 2022 г
Всичко това даде основание фондация „Математика без граници“ и Десислава Спиридонова-Темпърли със съдействието на община Стара Загора да организират в навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност награждаване на ученици от община Стара Загора с постижения в областни, национални и международни състезания по математика. В класирането участваха ученици от 2. до 12. клас, които бяха представени или от училището си, или индивидуално чрез родител, с резултатите си от 9 математически състезания през учебната 2021 – 2022 г. Бяха получени 66 номинации, от които са отличени 39 ученици от 2 ОУ „П. Р. Славейков“ , 4 ОУ „Кирил Христов“, 5 ОУ „Митьо Станев“, 6 ОУ „Св. Никола“, 13 ОУ „Св. П. Хилендарски“, НУ „Д.Благоев“, СУ „Максим Горки“, ППМГ „Гео Милев“, ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и ПГ „Проф. Минко Балкански“ , ППМГ „Никола Обрешков“, гр. Казанлък и ОУ „Мати Болгария“- Казанлък.

На 5 май 2022 г. от 18:00 ч. в лапидариума на Регионалния исторически музей в гр. Стара Загора, г-жа Десислава Спиридонова връчи награди на победителите – ваучери за книги или спортни стоки на обща стойност 9900 лева. Десислава Спиридонова е възпитаничка на Математическата гимназия в Стара Загора и ГПЧЕ „Ромен Ролан“ – гр. Стара Загора с престижни класирания като ученик в математически състезания.

Младите старозагорски математици ще имат възможността да видят и получат награди и от други успели математически шампиони арх. Сиана Янчева, Велина Колева и Станимир Бойчев. Арх. Сиана Янчева е победителка в национални състезания по математическа лингвистика и медалистка от международен турнир в Полша през 1991 г.; Велина Колева е възпитаничка на СУ „Васил Левски“ и Националната математическа гимназия – с класирания, с медали от международни турнири в България – 1991 г.и Полша – 1991 г.; Станимир Бойчев е възпитаник на Математическата гимназия в Стара Загора и медалист от международни турнири в България- 1988 г. и Казахстан – 1989 г.

Сертификат за високи постижения в математическите състезания през учебната 2021/2022 г. получи Иван Канев, ученик от 9б клас на IT гимназията.
Поздравления!

Любомир Любенов
Ученик от IT гимназията е математическа звезда на Стара Загора за 2022 г