Астрономия за любители

Астрономия за любители
Народната астрономическа обсерватория и планетариум "Юрий Гагарин" Стара Загора е уникална институция за популяризация на астрономията, космонавтиката и природните науки сред широки обществени слоеве, за астрономическо образование и научната дейност на професионално и ниво астрономи-любители (ученици, студенти и граждани).
Астрономия за любители

Надя Кискинова, астроном в НАОП „Ю. Гагарин“ създава за всички любители на астрономията уникален уебсайт с богата информация за слънчевата система, звездите, галакитките и вселената.

Астрономия за любители - Astronomy4all

Всеки посетител на сайта има свободен достъп до множество материали, презентации на български и английски език, факти за Вселената на "Хъбъл", разлиични открития и източници.

"Всеки твори личната си съдба. Моята Съдба е отредила: “ Ти си част от този именно свят!”

Национална астрономическа обсерватория и планетариум "Юрий Гагарин"

Съвременната наука за Вселената – древната астрономия, през последните 10-15 години бурно се развива. Космическата и наземна астрономическа техника дава нови хоризонти и повдига все повече въпроси.
Влезлият за печат преди година учебник, помагало, детска енциклопедия за Космоса днес са на щандовете или в домовете ни, но те вече не са актуални.
Интернет пространството е пълно с информация. В този сайт тя е подредена и актуализирана така, както се опитвам да я доведа до знанието на 17 до 70 годишните любители на астрономията."
Надя Кискинова
e-mail: nadyakiskinova@yahoo.com