Почетни отличия за учениците от IT гимназията по случай 24 май

Почетни отличия за учениците от IT гимназията по случай 24 май
В навечерието на един от най-светлите български празници – 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, на тържествена церемония бяха връчени наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“. Официалното събитие се състоя на Античната улица в Регионалния исторически музей.
Почетни отличия за учениците от IT гимназията по случай 24 май
Почетни отличия за учениците от IT гимназията по случай 24 май
Номинираните за високи художествено-творчески постижения в духовния живот и сферата на образованието и науката, както и всички гости бяха поздравени от зам.-кметовете на Стара Загора Надежда Чакърова и Милена Желева.

Дипломи за номинации за индивидуална награда „Млада Загора“ в направление „Наука и образование“ получиха:
Иван Канев – ученик от X б клас на Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ – за завоювани отличия в областта на Математиката и Английския език.
Даниел Генчев Делчев – ученик в IX б клас на Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ , гр. Стара Загора – за спечелено първо място в Национален конкурс за есе на английски език и четвърто място на международно състезание по английски език “Best in English”.

Дипломи за номинации в направление „Наука и образование“ за присъждане на колективна награда „Млада Загора“ получиха:
Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ – за постигнати високи резултати и присъдено призово място в Международно състезание по английски език “Best in English”, както и бронзов медал в първо издание на отборното състезание по математика „Будилник“ - Иван Канев, Даниел Делчев, Ивайло Боянов, Димитър Славов, Борис Николов и Александър Христов.

* Отличията на наградените връчиха зам.-кметовете на Стара Загора Надежда Чакърова и Милена Желева, Валентина Бонева, председател на ПК по образование, наука и защита правата на децата, Дарин Петков – председател на ПК по култура, туризъм и вероизповедание.
* Сред гостите бяха още зам.-кметовете на Стара Загора Радостин Танев и Красимира Чахова, общински съветници, омбудсманът на Стара Загора Иванка Сотирова, Началникът на РУО Милена Йолдова-Стоянова, представители на различни местни и държавни институции, културни и образователни дейци, медии. Водещ на събитието бе Евгения Пекова.
Великолепни музикални изпълнения допринесоха за празничната атмосфера. Мирела Дюлгерова от хор „Жарава“ изпълни една от най-въздействащите български песни – „Излел е Дельо хайдутин“ и не остави равнодушна публиката, аплодисменти от сърце получиха и изпълненията на Лъчезар Трифонов и Зара Узунова, носители на индивидуалните отличия „Млада Загора“.