Откриване на първата учебна година 2020 г.

Първият 15-ти септември, първият ден на едно ново училище, е магия. И ние я изживяхме, заредени за един дълъг и успешен път...
Първият учебен ден на новото старозагорско училище Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализ започна на свято място със свят ритуал.
Ученичката в първия випуск на гимназията Радост Василева се обърна към съучениците си, учителите и гостите:

"Днес е един особен 15-ти септември за всички нас, защото започва на свято място – двойно свято: Метоха на храм “Свети Димитър” и мястото, където някога е било “Светиниколското училище”, в което е учил Левски през 1855 и 1856 година. Пеел е и в църковния хор. Особен е и защото точно от тук едно ново училище – нашето училище – “Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализ”, с първите си учители и с пърите си ученици, прави първата си стъпка към бъдещето. Горда съм, че съм част от този път. Горди сме! Защото първите прокарват пътя!"

Красива молитва с прекрасно песнопение за добър път и красиво бъдеще, благослови пътя ни.
На тържеството присъстваха зам. кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, народният представител Радостин Танев, омбудсманът Надежда Чакърова-Николова, председателят на Комисията по образование към Общинси съвет-Стара Загора Валентина Бонева, общинският съветник Ваня Михайлова, която посвети рождения си ден на благотворителност за училището и събра за него 15 000 лв., представители на фондация “Миню Балкански”, родители и близки на децата. Г-жа Сотирова се обърна с благодарност към учителите, приели предизвикателството да създават един нов тип образование по една нова програма, към гостите – с молба да продължат да помагат на това ново училище да се утвърди…
С вълнение приветства всички и директорът Майя Найденова, поела отговорността да даде успешно начало на този толкова красив и смислен проект.